Müzayede Haber

ALİF ART ANTİKACILIK

ALİF ART ANTİKACILIK A.Ş Türkiye’de ve Avrupa’da, müzelere, antikacılık sektörüne ve koleksiyonerlere uzun yıllar hizmet vermiş, Osmanlı ve karma sanat eserleri koleksiyonlarının ve özel müzelerin oluşmasına ve birikimlerine katkıda bulunmuş, CHALABİ – KESKİNER tarafından oluşturulan bir kurumdur.
Kurumumuz, adını, ebced hesabında sayısal değeri “1” olan, başlangıcı, ilki, teki, ünik olanı sembolize eden, barıştıran, yakınlık kuran anlamındaki kadim dillerin ilk harfi; Alif’ ten alır (Yunanca’da Alfa, İbranice’de Alef, Türkçe’de Elif). Antikacılıkta ideal olan, tek-ünik-ender eserlere ulaşabilmektir. Alif Art mensupları her zaman bu idealin heyecanını yaşamaktadırlar. Bu bakımdan kurumun ismi çalışanlarının idealleriyle bütünleşmektedir.
Alif Art Antikacılık A.Ş profesyonel ve amatör koleksiyonerlere hitap edebilecek eserleri galeri sergilerinde ve düzenli aralıklarla organize ettiği müzayedelerde değerlendirir. Alif Art’ın ziyaretçilerine sunduğu eserler arasında hat sanatı, tekstil, tombak, tuğralı gümüş, İznik, Tophâne, Kütahya, Çanakkale, Edirnekâri, mücevher, minyatür, murassa altın eserler, klâsik-modern Türk ve Avrupa oryantalist resim sanatı, Türk çağdaş resim – heykel sanatının örnekleri yerini almaktadır.

Alif Art’da, tablolar (Klâsik ve çağdaş Türk ressamları, Oryantalistler), Türk hat sanatı, gümüş (Osmanlı, Avrupa ve Rus), tombak, cam sanatı, Porselen (Osmanlı, Avrupa, Çin ve Uzakdoğu), seramik, maden, tekstil, mobilya, gravür, heykel (Osmanlı, Avrupa, Çin) ve mücevher alanlarında, konularının yetkin uzmanları tarafından ücretsiz ekspertiz hizmeti vermektedirler. Söz konusu ekspertiz hizmeti taşınabilir eserler için Alif Art galerilerinde, taşınması zor eserler için bulundukları yerde yapılmaktadır.

Eser sahibinin (satıcının) oluru alındıktan ve anlaşma imzalandıktan sonra eserler değerleri üzerinden ücretleri Alif Art tarafından ödenerek sigortalanır.

Alif Art müzayedeleri her zaman yazılı ve görsel basından büyük ilgi görmektedir. Müzayede kataloglarında tüm eserler resimli olarak, tanıtıcı bilgilerle ve Alif Art’ın yetkili olduğu satılabilir ilk fiyatları belirtilerek yer almaktadır. Bu katalogların içeriği gerek web sayfamızda gerekse www.lebriz.com’da gerekse yurtdışında www.antiquestradegazette.com adreslerinde yayınlanmaktadır. Kataloglar özel kurye ile binlerce adrese ulaştırılmakta, Alif Art galerisinde müzayede öncesi yirmi gün süreyle sergilenip, pek çok koleksiyoner ve uzman tarafından izlenmekte ve tetkik edilmektedir. Müzayedeler noter huzurunda yapılmakta ve satış sonuçları anında onaylanmaktadır.

Alif Art bunların yanı sıra sosyal hizmet sorumluluğu bilinci ile getirisinin tümü özellikle Çağdaş Eğitim konusunda hizmet veren sivil toplum kurumlarına aktarılmak üzere bağış müzayedeleri tertip etmektedir.

“ALİF ART ANTİKACILIK” üzerine 3 yorum

  1. Merhaba,
    Sitemde gördüğünüz heykellerimi müzayedeye koymak istiyorum.
    İlgilendiğiniz taktirde GSM: 0532 323 61 49

    Saygılar,
    Cemal Bodur

  2. 1890 yapımı 80×110 yağlıboya bir cıvanyan eseri ile ilgil resim çalışması Hakkı’nda görüşmek istiyorum , iyi çalışmalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir